От Национална мрежа за децата (НМД) призоваха медиите да не участват

...
От Национална мрежа за децата (НМД) призоваха медиите да не участват
Коментари Харесай

Националната мрежа за децата призова медиите да не спомагат за поляризиране на мненията за тестването

От Национална мрежа за децата (НМД) приканиха медиите да не вземат участие в поляризиране на публичното мнение и разделянето сред подкрепящи и отхвърлящите тестването на децата в учебно заведение.

В обръщението си към медиите във връзка ограниченията за връщане на децата в учебно заведение се споделя, че общественият диалог още веднъж се плъзга по разказа " за или срещу " избрани ограничения. 

" Ние разбираме и почитаме паниките на всички родители – в това число тези, които не желаят да тестват себе си, да се имунизират или да съблюдават каквито и да било ограничения; които се тормозят дали тестването не би навредило на децата им. В голямата си част тези страхове са инспирирани и подклаждани от умишлена злонамерена дезинформация ", се отбелязва в позицията на обединяването от неправителствени организации във връзка подхванатите ограничения от Министерството на здравеопазването и от Министерството на образованието и науката за връщане на децата в учебно заведение

Национална мрежа за децата счита, че виновната роля на всички обществени играчи – както политици и ръководещи, по този начин и цивилен организации, и медии – е да дадат на съмняващите се всички достоверни, учредени на просвета и потвърдени в международната процедура отговори. " Ние, доста повече от останалите жители, сме длъжни да разпознаваме пропагандата, и да й противодействаме в името на общото ни благоденствие. От обществените представители, в това число медийни, се чака да помогнем на хората да преодолеят страховете си и да се включат в общото изпитание за справяне с пандемичната рецесия ".  

Националната мрежа за децата се обръща с молба към медиите да поддържат основаването на публично единодушие, че всеки от нас би трябвало да отстъпи по малко от персоналния си комфорт, с цел да можем дружно да излезем по-леко от рецесията.

В понеделник министърът на опазването на здравето Стойчо Кацаров разгласи на брифинг с министъра на образованието проф. Николай Денков и представители на Национална мрежа за децата, че и в областите с най-висока заболеваемост учениците ще могат се върнат на учебно заведение, в случай че родителите им дадат единодушие да бъдат тествани два пъти седмично. На учителите ще бъде изискван документ за COVID-19 за имунизиране, преболедуване или негативен тест. 

Все още не е известно от кой момент новият метод за присъствено образование с " филтър на входа " ще влезе в действие, само че се чака това да се случи идната седмица.  

 
Какви ограничения ни чакат, в случай че новите случаи на Covid-19 се усилват

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР